Huolehdi tuki- ja liikuntaelimistäsi!

Tule-terveys on kaikkien asia.

 

Useimmille käveleminen, kumartuminen ja vaivatta toimivat liikeradat, kuten käsien liikkeet ja käyttö ovat melko itsestään selviä asioita, joiden keskeistä merkitystä liikkumiselle ja arjen toimille ei välttämättä tule ajatelleeksi. Nimensä mukaisesti tuki- ja liikuntaelimet tukevat kehoa ja mahdollistavat liikunta- ja toimintakyvyn, joita ihminen tarvitsee selviytyäkseen jokapäiväisessä elämässä.

Tule-terveys on kaiken terveyden perusta, siksi kantavista rakenteista – luista, nivelistä, nivelsiteistä, jänteistä ja lihaksista – kannattaa pitää huolta, jotta ne kestäisivät käytössä koko eliniän.

 

Kaikilla on ajoittain oireita tuki- ja liikuntaelimissä kuten selässä, niskassa ja nivelissä. On tärkeää ehkäistä oireiden kehittyminen tule-sairauksiksi (tules). Nivel- ja selkäsairaudet sekä osteoporoosi ovat yleisiä syitä työ- ja toimintakyvyttömyyteen.

 

 

Tule-tietopankkiin on koottu tietoa ja työkaluja tule-terveyden edistämiseen osana Kansainvälisen tules-vuosikymmenen 2000–2010 toteutusta. Aineisto on vapaassa käytössä, kunhan ilmoittaa lähteen.

 Yli 10 vuoden aikana koottu ja tuotettu tule-tieto samassa verkko-osoitteessa.
 

Kantavista rakenteista kannattaa pitää huolta!

 

 

 

 

Lähde: www.tule-tietopankki.fi

 

 

 

Kansalaisviestin 31.10.2013Jaa