Ihminen

Aistit



Jaa
Makuaistimukseen
tarvitsemme kieltä makunystyineen. Miten erottaa suolaisuus, kirpeys, happamuus
ja karvaus? Onko helpompaa tunnistaa ruoan makeus ja lihaisuus?
Ihmisillä on tavallisesti kolme fotoreseptoria, mutta jotkut meistä ovat värisokeita tai herkkiä väreille. Värisokeat eivät pysty näkemään vihreää. Erityisen herkkänäköiset väreille saattavat nähdä jo...
Silmänpainetauti, viherkaihi, glaukooma. Vakavalla silmäsairaudella on monta nimeä. Sen toteamiseen tarvitaan usein silmälääkäriä, jonka luona on ainakin yli 40-vuotiaiden tärkeää vierailla muutaman v...
Oxfordin yliopiston eläkkeellä oleva fysiikan professori Josh Silverin kehittämillä nestesilmälaseilla voidaan parantaa lähes 90 prosenttia näköongelmista. Keksinnöllä tulee olemaan merkittävän suur...