Ihminen

Suomi ei priorisoi matkailuun riittävästi

Kuva: Roger Siljander / 123rf.com

Matkailun kilpailukykyindeksissä Suomi sijoittuu kärkineljännekseen lähes 140 maan vertailussa. Turvallisuus on suuri valttimme, mutta hinnalla ja luonnonvaroilla emme pääse loistamaan.

 

 

Maailman talousfoorumi on jälleen laittanut maita paremmuusjärjestykseen miten kilpailukykyisiä ne ovat matkailussa ja turismissa. Arvioinnissa on huomioitu 14 erilaista tekijää. Suomi sijoittuu tänä vuonna sijalle 33. 75 prosenttia vertailluista maista sijoittui meitä huonommin.

 

Suomi sijoittuu kärkikymmenikköön viidessä tekijässä. Parhaita olemme turvallisuudessa, viidenneksi sijoitumme ympäristökestävyydessä, sijalle kuusi asetumme henkilöresursseissa, työmarkkinoissa ja elektroniikkavalmiudessa. Liiketoimintaympäristömme antaa meille yhdeksännen sijan, jonka jaamme samoilla pisteiilä Uuden-Seelannin kanssa.

 

Huomioiden indeksissä mukana olleiden maiden määrän (136), hintakilpailukykymme pistää ilmeemme vakaviksi. Sijaluku 112 on huolestuttavan huono tulos. Kokonaissijoitustamme laskee luonnonvaramme ja matkailun ja turismin priorisointi. Niissä meidän olisi pitänyt menestyä. Järkyttävää, että niissä sijoitumme molemmin puolin 70:n tuntumaan.

 

Kokonaisuudessaan indeksin tulokset luettavissa täällä:

Teksti: Marko Olander / Kansalaisviestin 1.5.2017

 Jaa