Costa Rica - maailman onnellisin 2009, maailman paras 2010

Palana pelissä -kansalaisviestin selvitti viime syksynä mikä on maailman paras maa elää. Voittajaksi selvinnyt Costa Rica asetettiin maailman onnellisimmaksi maaksi vuonna 2009. Helsingin Sanomat teki jutun mihin tämän kansan rentous perustuu.


Costaricalaisilla on asenne, johon monen ihmisen olisi hyvä syy pyrkiä. He osaavat ottaa huumorilla, vaikka joutuisivat seisomaan useita tunteja lääkärin tai hoitajan vastaanotolla. Köyhyydestä huolimatta he arvostavat sitä mitä heillä on. Tavallisesti he vertaavat itseään heihin, joilla asiat elämässään ovat vielä huonommin.

" Meillä on aikaa ihmisille, joista välitämme", kertoo graafinen suunnittelija Francisco Rojas Helsingin Sanomissa 10. tammikuuta 2011. "Eurooppalaisilla on kaikkea, mutta he vaikuttavat onnettomilta, koska eivät osaa iloita siitä, mitä ovat jo saavuttaneet", hän jatkaa.

Tälle keskiamerikkalaiselle kansalle ihmissuhteet ovat ammattinimikkeitä ja omaisuutta tärkeämpää. Heillä ei ole kiire mihinkään, vaikka he tekevät pitempiä työpäiviä kuin suomalaiset. Mahdollisimman paljon yhteistyötä ja spontaania vapaa-aikaa kuuluu brittijärjestö New Economic Foundationin pari vuotta sitten maailman onnellisimmaksi kruunaaman Costa Rican avoimeksi salaisuudeksi.


Aiemmin kansalaisviestimessä:

  • (lokakuu 2010)

HS-jutun esille nostama New Economic Foundationin tutkimus:Lähde:

  • Hymy huulilla hankalinakin aikoina, Tiina Leinonen, Helsingin Sanomat 10.1.2011


Palana pelissä 10.1.2011
Jaa